Svečana prigoda polaznika Škole Kur’ana Časnog u Sjenici

Dana 01.07.2018. godine, odjeljenja Škole Kur'ana Časnog: Sjenica, Duga Poljana i Vrhsjenice organizovala su svečanu priredbu u sjeničkom Domu kulture povodom uspješnog završetka školske 2017/18. godine.

Ovoj svečanoj prigodi pored roditelja i građana Sjenice prisustvovali su predstavnici Škole Kur'ana Časnog iz Novog Pazara, direktor hfz. Irfan ef. Malić  i sekretar prof. Džemil ef. Destanović, koordinator odjeljenja u sjeničkom departmanu Fikret ef. Fijuljanin i predstavnici Medžlisa IZ-e Sjenica na čelu sa glavnim imamom Ramiz ef. Hamidivićem.

Polaznici Škole su svojim lijepim glasovima i ispravnim učenjem razgalili srca svih prisutnih i pokazali šta su sve naučili u prethodnom periodu u Školi Kur'ana Časnog, a poseban podsticaj  djeci i njihovim roditeljima u pravcu podrške i još većeg angažmana u kur'anskoj edukaciji svojim nadahnutim govorima pružili su direktor škole hafiz Malić, efendija Fijuljanin i efendija Hamidović. Tom prilikom oni su pohvalili dosadašnji rad vrijednih profesorica i profesora, Senade Cucak, Selme Graca, Hadžere Arifović, Sanije Turković i Suada Dacića, poželjevši im još više uspjeha u daljem radu.

Molimo Allaha dž.š. da svakim dobrom nagradi roditelje ovih vrijednih polaznika, a da njihovoj djeci podari još veću ljubav prema Kur'anu i učini ga njihovim svjetlom kako na ovom tako i na budućem svijetu. Amin.

 

Škola Kur'ana Časnog