Medresa upriličila kviz općeg znanja

U srijedu, 17.04.2019. uprava Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru organizirala je kviz općeg znanja za učenike svih odjeljenja matične škole u Novom Pazaru, gdje je učešće uzelo ukupno 12 ekipa. To je bila prilika da se potvrdi dosad naučeno i nagrade najbolji, kako je kazao direktor dr. Rešad ef. Plojović u uvodnom obraćanju takmičarima i dodao:

-Trudili smo se da u ovom vašem međusobnom takmičenju ne budu mnogo u prednosti oni koji su četvrta godina u odnosu na one koji su prva, druga ili treća godina. Od vas se traže odgovori za koje se podrazumijeva da bi trebao znati onaj ko se dobro pripremio za Medresu ili je u prvoj godini stigao do kraja školske godine pa je već osnovne stvari i naučio. Iz tog razloga smo i čekali kraj školske godine da se kviz organizira, kako bi borba bila što ravnopravnija.

Kviz znanja sadržao je pitanja iz oblasti islama,  bosanskog jezika i književnosti, historije, geografije, sporta i opšteg znanja.
1. mjesto je osvojila ekipa II-a/1 razreda, u sastavu: Plojović Ensar, Kačapor Abid, Dreković Kenan;

2. mjesto pripalo je ženskom odjeljenju III-b razreda: Međedović Basila, Ljajić Ajla, Ljajić Aldina;
3. mjesto je osvojilo odjeljenje II-b/2 razreda u sastavu: Bećirović Hadžera, Destanović Sumeja i Islamović Medina.

Osvajačima prva tri mjesta pripale su vrijedne nagrade.Opšti utisak je zadovoljstvo takmičara i radost uprave Medrese još jednim ostvarenim rezultatom i uspješno reliziranom aktivnošću.

Informativna služba