Predsjednik Mešihata priredio iftar

U petak 31.05.2019. godine, 26. Ramazana, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić bio je domaćin iftara kojem su prisusustvovali predsjednik Sabora IZ-e u Srbiji, članovi Mešihata, rukovodioci ustanova i službi Islamske zajednice, glavni imami, predstavnici nekoliko ambasada muslimanskih zemalja, narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, predstavnik Uprave za saradnju s vjerskim zajednicama, dvojica državnih sekretara, kao i musafiri iz Sarajeva – delegacija predvođena predsjednikom Skupštine kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem.
Muftija Dudić je u svom obraćanju upoznao prisutne sa aktivnostima Mešihata u Ramazanu, posebno brojem iftara koji je obezbjeđen postačima u Sandžaku i širom Srbije, zahvalio svima na prisustvu, naglasivši vrijednost 27. noći mjeseca Ramazana, za koju se nadamo da je kadarska.
Također, predsjednik Mešihata je uručio zahvalnice predstavnicima Ambasade Države Katar u Beogradu i Kulturnog centra “Kralj Fahd” u Sarajevu za podršku projektu iftara u organizaciji Mešihata.