Vazu nasihat muftije Dudića u IKB u Berlinu

U Islamskom kulturnom centru Bošnjaka u Berlinu, 15. septembra 2019. godine, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić održao je vazu-n-nasihat nakon podne namaza prisutnim džematlijama. Muftija Dudić je govorio o trajnoj sadaki: vakufu, znanju koje koristi, djeci koja uče dovu roditeljima, te podcrtao da onaj ko uspije jedan ili više oblika trajne sadake učiniti za svog života, imat će šanse da u kaburu i na Sudnjem danu bude pošteđen kaburskog i džehennemskog azaba. U svom izlaganju predsjednik Mešihata je govorio o važnosti porodice i braka, ističući da nikada kao danas brak nije bio ugrožen i u krizi, te savjetovao mlade ljude koji nisu u braku da što prije stupe u bračnu zajednicu, a one koji već jesu u braku da čuvaju svoju bračnu zajednicu, te da u problemima, krizama i izazovima u braku budu strpljivi i ne “razvaljuju brakove do velika zora”.
Muftija Dudić je u ime Mešihata uručio posebno priznanje IKB u Berlinu i imamu Advan ef. Ljevakoviću u znak zahvalnosti na podršci u osnivanju i razvoju ustanova Islamske zajednice u Sandžaku, pogotovo odgojno-obrazovnih.
Ovime se završava trodnevna posjeta muftije Dudića Bošnjacima u Berlinu u povodu obilježavanja tridesetogodišnjice ovog džemata.