Umra 2019. u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji

Ured za hadž i umru pri Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji još prima prijave za odlazak na umru 21. oktobra. Boravak je u hotelima sa pet zvjezdica, a cijena od 1330 do 1430 eura, zavisno da li je soba dvokrevetna ili trokrevetna.
„Aranžman uključuje prijevoz od Novog Pazara do Prištine, potom avio-prijevoz Priština-Istanbul-Medina, te povratak Džida-Istanbul-Priština. Aranžman također uključuje i prijevoz luksuznim autobusima unutar Saudijske Arabije između Medine, Džide i Meke i u povratku prema aerodromu, kao i zijarete u Meki i Medini“ – kaže dr. Enver ef. Omerović, rukovodilac Ureda za hadž i umru.
Do sada ima 25 prijavljenih. Grupi je na raspolaganju i vodič. Također, procedure su umnogome pojednostavljene. Na umru s Mešihatom mogu i oni koji nemaju srbijanski pasoš.
„Mogu putnici, naši Bošnjaci sa crnogorskim ili makedonskim, čak i bh. državljanstvom, da putuju s nama. Poseban je doživljaj putovanje radi Allaha dž.š. sa željom da im Gospodar primi njihovo dobro djelo. Bili smo svjedoci da su jedni drugima pomagali, starijim ženama kad nisu mogle da se snađu. Često to druženje prelazi i u familijarno“ – dodao je dr. Omerović.
Povratak je predviđen za 1. novembar.