Sandžački mu'temiri borave u Medini

Dana 03.01.2020. godine sandžački mu'temiri sletjeli su na Medinski aerodrom. Sve je prošlo u najboljem redu od samog polaska iz Novog Pazara, pa do slijetanja u Medinu. Mu'temiri su smješteni u jednom od luksuznih hotela koji se nalazi na svega par stotina metara od džamije Allahovog poslanika Muhammeda s.a.w.s.
Nakon što su svi odmorili, prva destinacija bila je Poslanikova džamija, koja koliko god izgledala lijepo na slikama uživo je mnogo ljepša. Poselamili su Resulullaha a.s.
Nakon jacije namaza, 4. januara, mu'temirima se prigodnim dersom obratio vođa puta, dr. Enver ef. Omerović, a nakon njega student Medinskog univerziteta Sabahudin Jerebičanin. Dr. Omerović se tom prilikom osvrnuo na važnost umre, dok je Jerebičanin govorio o vrijednostima grada Poslanika a.s.
Kao što je ranije najavljeno, sandžački mu'temiri su u nedjelju 5. januara u jutarnjim satima započeli sa zijaretima znamenitosti Medine.
Prva destinacija koju su obišli bio je Mesdžidul Kuba – prva džamija koju je Muhammed a.s. sagradio sa svojim ashabima na putu ka Medini tokom svoje hidžre iz Mekke.
Nakon toga posjetili su brdo Uhud te mezarje šehida Uhuda. Kao i kod posjete Mesdžidul Kubaa, dr. Omerović je održao kratko predavanje gdje je mu'temire upoznao sa događajima vezanim za mjesta koja su zijaretili.
Tokom dana, mu'temiri su obišli i Mesdžidul Kibletejn te džamiju na Hendeku i time završili zijarete znamenitih mjesta Medine.
Planirani odlazak za Meku je 6. januar uz dovu da Allah dž.š. mu’temirima olakša obavljanje umre i ukabuli ibadete.