Predsjednik Mešihata obišao Muftijstvo beogradsko-novosadsko

U nedjelju 02.02.2020. godine predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić održao je sastanak sa imamima u Islamskom centru u Beogradu gdje ih je dočekao Sead ef Šaćirović – direktor Centra.
Istoga dana muftija Dudić je u Novom Sadu nakon nedavnog imenovanja predstavio novog koordinatora Muftijstva novosadskog hfz. Nedžad ef. Hasanovića u prostorijama Medžlisa IZ-e Novi Sad. Tom prilikom muftija Dudić poželio je Nedžad-efendiji uspješan rad u Vojvodini pozvavši novosadskog glavnog imama Fadil ef. Muratija i ostale imame da budu na usluzi hfz. Hasanoviću i podrže ga u njegovim aktivnostima. Sastanku su prisustvovali svi imami sa područja Vojvodine.
Nakon toga muftija Dudić obišao je radove u Velikom Ritu na objektu koji gradi Islamska zajednica. Radovi na ovom prelijepom objektu su u završnoj fazi.
Istoga dana predsjednik Mešihata sa hfz. Nedžad ef. Hasanovićem i Sead ef. Šaćirovićem obišao je džemat u Subotici gdje je razgovarao sa glavnim imamom Abdurrahman ef. Salajem i predsjednikom Medžlisa Ibazerom Uzairijem, kao i sa džematlijama Muhadžir džamije.
Nakon jacije namaza prisutnima se najprije obratio muftija Dudić, a zatim vazi nasihatom i koordinator Muftijstva novosadskog hfz. Hasanović.