Predsjednik Mešihata poklonio vrijednu donaciju OŠ Avdo Međedović

Dana 22.05.2020. godine, delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji, predvođena muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, u čijem sastavu su bili rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović i dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver Gicić, posjetili su rukovodstvo novopazaraske Osnovne škole Avdo Međedović i tom prilikom uručili vrijednu donaciju finansirajući video nadzor kao podršku bezbjednosti djece i zaposlenih, što je jedan od ključnih principa obrazovanja.
Delegaciju su, u ime rukovodstva škole, primili direktor Safet Smailović i predsjednik Privremenog organa dr. Admir Muratović.
Muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo što je Islamska zajednica u mogućnosti svojom podrškom dati doprinos uspješnosti rada ove škole od posebnog značaja za Bošnjake u Srbiji, stavljajući na znanje njenom rukovodstvu svoju spremnost da i dalje bude na pomoći kako bi ova škola u budućnosti postala jedna od najuspješnijih u regionu i šire.
Predsjednik Mešihata je podvukao važnost riješenosti Ministarstva prosvjete do do kraja ostane dosljedna odluci da spriječi bilo kakvu politizaciju rada u ovoj školi dajući podršku legalnim organima u njihovu radu u interesu učenika i uposlenika ove renomirane vaspitno- obrazovne ustanove.
Direktor Smailović se u svoje ime zahvalio muftiji Dudiću na posjeti i vrijednoj donaciji iskazujući spremnost da se uloži poseban napor kako bi ova škola opravdala podršku važnih institucija i sve to vratila uspjesima svojih učenika.
Posjeta je završena zajedničkim iftarom.