CHR Hajrat nastavlja sa doniranjem terapija oboljelima

Predstavnici Mešihata IZ-e u Srbiji i CHR Hajrat obišli su ambulantu u Lukarima i uručili pomoć koja se sastoji u osnovnim terapijama i medikamentima za oboljele od COVID-19. Volonteri će terapuju dostaviti bolesnima.
Donacija za istu namjenu uručena je i mještanima Suhog Dola koju je mogu preuzeti kod medicinske sestre Azre Alibašić. Na ovaj način se trudimo da pomoć dođe do svake porodice kojoj je potrebna.
Također, Hajrat je uplatio novu donaciju apoteci “Ličina” kod Opšte bolnice za osnovnu tarapiju pacijentima bolesnim od korone virusa, koji je mogu preuzeti besplatno i to: Hemomicin, Febricet, Brufen, Midol 100 i Vitamin C.
U proteklim danima aktivisti Hajrata su obišli veliki broj porodica na području sandžačkih opština kojima je uručena novčana pomoć. Donator ovih akcija bili su džemat “Bosna-Sandžak“ Goldau iz Švicarske, Islamski kulturni centar i Humanitarna organizacija Er-Rizk iz Beča.
Zahvaljujemo se donatorima i molimo Allaha da ih nagradi najljepšom nagradom i podari im svako dobro.
CHR Hajrat će nastaviti i u narednim danima da pomaže stanovništvu Sandžaka i dostavlja potrebne lijekove i drugu potrebnu pomoć.