Delegacija Mešihata na manifestaciji „Dani mekteba“ u Sarajevu

Predstavljanjem novih ilmihala za mektebsku pouku, u ponedjeljak 31.08.2020. godine, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu svečano je otvorena manifestacija “Dani mekteba”, koju realizira Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a koju je otvorio reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović.

Narednog dana, 1. septembra, održan je okrugli sto na temu “Retrospektiva i perspektiva mekteba i mektebske pouke Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini”, gdje je učestvovala i delagacija Mešihata IZ-e u Srbiji. Među 16 izlagača ispred Mešihata nastupio je mr. Harun ef. Eminagić – glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj, koji je u svom izlaganju na temu “Muallimska iskustva u mektebu i mektebskoj pouci na području Mešihata IZ-e u Srbiji” podrobno upoznao prisutne o stanju mektebske nastave u svim muftijstvima Mešihata.

Imali su posebnu čast da je ovoj sesiji prisustvovao lično i reis-ul-ulema Kavazović koji je u svom završnom obraćanju istakao trud i napor koji u svom radu ulažu sve ustanove Mešihata IZ-e u Srbiji.