Delegacija Medrese posjetila svoje odjeljenje u Preševu

Delegacija Medrese Gazi Isa-beg iz Novog Pazara predvođena muftijom hfz. Abdurrahman ef. Kujevićem – predsjednikom Uprave Medrese, a koju su činili dr. Mustafa Fetić – član Uprave i prof. Edib Zukorlić – koordinator Ženske medrese u Tutinu, posjetili su 21.09.2020. godine, odjeljenje Medresu u Preševu. 

Delegaciju Medrese dočekao je prof. Ismail Halimi sa saradnicima, gdje su nakon srdačne dobrodošlice upoznali delegaciju iz Novog Pazara o stanju, nastavnim aktivnostima i budućim planovima ove odgojno-obrazovne ustanove. 

Nakon zajedničkog obilaska svih odjeljenja muške i ženske Medrese, u društvu svih učenika i profesora, prisutnima se obratio hfz. Kujević dijeleći radost što je u Preševu i što vidi ova radosna lica koja zrače čistotom vjere islama. Muftija Kujević je obećao punu podršku odjeljenju Medrese u Preševu te ih pozvao u posjetu centrali Medrese u Novom Pazaru. 

Nakon podne namaza i zajedničkog ručka, delegacija Medrese je obišla novoizgrađene prostorije departmana Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara, a domaćin je bio Kujtim Sadriu. 

Na kraju, zaključak i domaćina i musafira bio je da ovakvih posjeta treba biti što češće jer osnažuju zajednički rad i djelovanje.

Informativna služba Medrese