Na Ahiret preselio hfz. dr. Adnan ef. Ahmeti

U četvrtak, 11.02.2021. godine, u jutarnjim časovima, u 56-toj godini života, nakon kraće bolesti, preselio je na Aheret hfz. dr. Adnan ef. Ahmeti, imam Ibrahim-pašine džamije u Preševu.
Hafiz Adnan je rođen 12.01.1965. godine u Preševu, u ulemanskoj porodici, gdje je završio osnovnu školu, nakon koje upisuje i završava Alauddin medresu u Prištini.
Svoje studije nakon medrese nastavlja na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu, na kojem diplomira 1991. godine. U Kairu je magistrirao 2001., a potom doktorirao krajem 2003. godine.
Po povratku u svoje rodno Preševo stavlja se na raspolaganje Islamskoj zajednici i muslimanima i biva postavljen na mjesto imama, hatiba i muallima u Ibrahim-pašinoj džamiji u Preševu, u kojoj je ranije imamsku dužnost obavljao njegov otac hfz. Zihni ef. Ahmeti i u njoj ostaje sve do svoje smrti.
Hfz. dr. Adnan je svoju imamsku dužnost obavljao odgovorno i savjesno, a zbog svoje skromnosti i znanja bio omiljen i poštovan među kolegama, džematlijama i svima koji su ga poznavali.
Nakon objedinjavanja Islamske zajednice u Srbiji i formiranja Muftijstva preševskog, na izborima 2008. godine izabran je za predsjednika Odbora Medžlisa IZ-e Preševo.
Iznenadna smrt hfz. Adnan.efendije gubitak je za Islamsku zajednicu i muslimane na ovom prostoru, a nadamo se njegova radost, jer je svoj život proveo tražeći islamsko znanje i služeći Allahovoj vjeri, podučavajući druge Kur'anu i korisnom islamskom znanju.
Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro djece.
Molimo Allaha da se smiluje hfz. Adnan-efendiji, olakša mu boravak u kaburu, ukabuli njegov trud i daruje najljepše mjesto u Džennetu, a njegovoj porodici i prijateljima podari snage da strpljivo podnesu Allahovu odredbu i da ga se dovom sjećaju.