Škola Kur'ana Časnog dobila priznanje od Svjetske akademije za hifz i kiraete iz UAE

U utorak 13. 07. 2021. god., trećeg dana mubarek mjeseca Zul-hidždžeta u Islamskom centru u Zagrebu, upriličena je svečana dodjela idžazetnama (posebnih diploma za hifz) od strane “Svjetske akademije za hifz i kiraete” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata hafizima koji su pred eminentnim šejhovima sa ove akademije proučili Kur'an Časni napamet.
Posebna je čast što je Škola Kur’ana Časnog Mešihata IZ-e u Srbiji imala svoje predstavnike i na ovom vrlo važnom događaju i još jedanput pokazala ozbiljnost i posvjećenost u radu. Delegaciju Škole Kur’ana Časnog pored direktora, hfz. Irfana Malića, činili su takodjer i profesorica hfz. Amela Aličković i hfz. Mervan Mehmedović. Njih troje su u prethodnom periodu proučili Kur’an-i-Kerim na po nekoliko kiraeta (načina učenja Kur'ana) za idžazetname sa senedom do Poslanika Muhameda s.a.v.s., koje su na ovoj svečanosti i dobili.
“Svjetska Akademija za hifz i kiraete” koja je osnovana 2018. god. okuplja preko trista čuvara Allahove dž.š. knjige iz 118 država. Njeno predstavništvo se nalazi u Šardži (UAE) gdje je i velelepno zdanje Akademije čiji je predsjednik lično vladar Šardže dr. Sultan b. Muhammed el Kasimi.
Ono što je posebno privuklo pažnju na ovoj svečanosti je čin završetka hatme naše hfz. Amele Aličković pred svojim muhafizzom hfz. Irfan ef. Malićem za idžazu sa senedom, gdje je nakon proučenih zadnjih sura i hatme dove hfz. Irfan Malić pročitao sened (lanac učača) kojim prenosi kiraet imama Asima od Poslanika alejhiselama.
Ovo je veliki uspjeh i priznanje za Školu Kur’ana Časnog jer njeni upošljenici i učenici se ne zadovoljavaju učenjem Kur’ana napamet već svoje znanje unapređuju i usavršavaju učeći i ostale kiraete (načine učenja) Kur’ana Časnog. Nekada Sandžak nije imao hafiza, a danas je na putu da iznjedri nekolicinu kurrahafiza, onih koji Kur'an znaju napamet po svim vjerodostojnim kiraetima.
Na svečanosti u Zagrebu su govorili, ispred Akademije njen generalni sekretar šejh dr. Šerzad Tahir, a u svojstvu domaćina muftija IZ-e u Hrvatskoj, akademik dr. Aziz Hasanović. Muftija je nakon programa srdačno pohvalio uspjehe Škole Kur'ana Časnog i u razgovoru sa hafizom Malićem iskazao svoje divljenje i zadovoljstvo postignutim rezultatima.