Vakuf Hadži Hurem – stadion u Novopazarskoj banji ponovo u vlasništvu Islamske zajednice

Dana 30.10.2021. godine, na godišnjicu osnivanja Mešihata Islamske zajednice, na vakufskom dobru u Novopazarskoj banji, koje je prošle godine vraćeno Islamskoj zajednici, proučena je dova i otkrivena tabla Vakufa Hadži Hurem.

Ovom svečanom činu prisustvovala je delegacija Islamske zajednice na čelu sa predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, potpredsjednik Narodne skupštine akademik Muamer Zukorlić, te aktivisti i džematlije Islamske zajednice.

Skup je kur'anskim ajetima otvorio direktor Medrese Gazi Isa-beg hfz. Adnan ef. Dupljak.

U svom obraćanju predsjednik Mešihata, između ostalog, poručio je da se više niko nikada ne smije usuditi da otima i uzurpira vakufsku imovinu jer ćemo se svim sredstvima boriti da je odbranimo, sačuvamo i povratimo onu koju Islamska zajednica potražuje.

Akademik Zukorlić je podsjetio da je Mešihat u 28 godina svog postojanja prolazio kroz dvije faze: period fizičke odbrane vakufa i period vraćanja oduzete i unapređenja postojeće vakufske imovine, te da će u budućnosti biti sve više svečanih skupova ovim povodom.

Rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata dr. Rešad ef. Plojović proučio je dovu, a tablu Vakufa Hadži Hurem otkrili su muftija Dudić i akademik Zukorlić.