Predsjednik Mešihata u posjeti Gracu

Dana 5-6. novembra 2021. godine predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić boravi u dvodnevnoj posjeti Gracu u Austriji.

U petak 5. novembra, muftija Dudić posjetio je Islamsku zajednicu i predvodio džuma namaz u džematu “Bošnjak” u Grazu. Prije džume upriličen je sastanak sa rukovodstvom džemata: imamom hfz. Sabahudin ef. Hašićem i predsjednikom Ramizom Omeragićem te ostalim članovima, gdje se razgovaralo o aktuelnim aktivnostima u džematu i izazovima sa kojima se suočavaju.

Na džumanskoj hutbi muftija Dudić je istakao važnost džamije i džemata te bitnost očuvanja emaneta dini islama u zemlji u kojoj žive i mubareklisao prijem drugog imama hfz. Ahmedin ef. Hašića u ovom džematu.

Poslije džume, potpredsjednik džemata Felić Edvad proveo je predsjednika Mešihata u pratnji pribojskog glavnog imama msc. Harun ef. Eminagića kroz prostorije džemata koje se prostiru na 1200 kvadrata objekta i 4500 kvadrata dvorišnog prostora.

Nakon jacije namaza, muftija Dudić je održao sastanak sa Bošnjacima koji žive u Gracu na kojem je bilo riječi o izazovima sa kojima se suočavaju, s posebnim akcentom na Islamski kulturni centar koji je uzurpiran od strane privatnih lica.