Dodijeljene stipendije najboljim studentima FIS-a

U biblioteci Fakulteta za islamske studije, 07.03.2022. godine, organizirana je dodjela stipendija za 55 studenata na redovnim studijama i za tri studenta na master studijama.

Skup je otvoren učenjem ajeta iz Kur‘ana Časnog, nakon čega se prisutnima obratio prodekan Fakulteta za islamske studije dr. Mustafa Fetić ističući da ovaj fakultet ima misiju i viziju.

Dekan FIS-a dr. Enver Gicić naglasio je da imaju cilj da njihovi studenti budu najbolji studenti, te da nemaju brigu kako i na koji način će platiti svoje školovanje.

Pomoćnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama dr. Ferid Bulić doprinio je tome da se poveća broj stipendija.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić naglasio je da su ove stipendije svojevrsna nagrada za postignute rezultate u prethodnom periodu.

“Ovaj fakultet mora biti prepoznatljiv po kvalitetu i mora se razlikovati u odnosu na svaki drugi fakultet. I studenti ovog fakulteta moraju se razlikovati od studenata drugih fakulteta i univerziteta, te s ponosom ističite kada vas neko pita gdje studirate, recite: – Studiramo na najprestižnijem islamskom fakultetu. Kada student ovog fakulteta govori svoje ime i prezime, neka kaže ja sam fisovac, ja studiram Islamski fakultet u Novom Pazaru, to je najelitniji fakultet“, poručio je muftija Dudić.