Svečana akademija u povodu 25 godina Reude

U petak, 24. 02.2023. godine, u amfiteatru Fakulteta za islamske studije upriličena je Svečana akademija Predškolske ustanove Reuda u povodu 25 godina uspješnog rada.
Svečanosti su, pored kolektiva i uprave ove ustanove i brojnih gostiju, prisustvovali predstavnici medžlisa, ustanova, organa i službi Islamske zajednice, na čelu sa predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.
Na samom početku prikazan je dokumentarni film o nastanku i razvoju ove ustanove Mešihata.
Za prijatnu atmosferu uz prigodan svečani program pobrinuli su se mališani svojim nastupom, kada je i premijerno izvedna dječija ilahija „Miris Reude“, koja je pored iznenađenja na najbolji način potvrda uspjeha i kvaliteta Reude.
U povodu 25 godina rada uručena su priznanja i nagrade zaposlenima koji su uključeni u rad ove ustanove 10, 15, 20 i 25 godina.
Upravnica msc. Elvira Mekić zahvalila je Mešihatu na podršci koju daje i pažnji koju poklanja radu ove važne ustanove, kao i svim roditeljima koji imaju povjerenje u nju, povjeravajući joj svoju djecu na emanet, očekujući najbolji odgoj i obrazovanje. Zahvalnost je uputila i svom vrijednom kolektivu, čiji pokazatelj rada su rezultati koje polaznici Reude ostvaruju tokom boravka u njoj, a posebno tokom školovanja.
Predsjednik Mešihata je tokom svog obraćanja naglasio da je Reuda poseban dragulj u nizu ustanova Islamske zajednice koje su osnivane nakon 1993., a koje obilježavanju svoje značajne jubileje postojanja od 30, 25, ili 20 godina, tokom kojih su potvrdile svoj kvalitet, dobile povjerenje i zaslužile poštovanje.
Ovom prilikom je izrazio svoju i institucionalni zahvalnost rahmetli akademiku muftiji Muameru Zukorliću, kao vizionaru i inicijatoru osnivanja brojnih ustanova, uključujući i Reudu, uputivši dovu Uzvišenom Gospodaru da mu se smiluje, trud ukabuli i daruje najljepše mjesto u Džennetu.
Svečana akademija je završena dodjelom zahvalnice upravnici ove ustanove msc. Elviri Mekić, za uspješan dvadesetjednogodišnji angažman, koju je u ime Mešihata uručio zamjenik predsjednika muftija dr. Rešad ef. Plojović.