Upriličen zajednički iftar za džematlije u Krnjači


U petak, 31.03.2023. godine, u mesdžidu u Krnjači, Medžlis IZ-e Beograd, upriličen je zajednički iftar za džematlije kojem je prisustvovao zamjenik predsjednika Mešihata, muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović, predsjednik Medžlisa Tafa ef. Beriša, kao i svi imami ovog Beogradskog medžlisa. Iftar je upriličen u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji, Muftijstva beogradskog i CHR Hajrat.

U svom obraćanju muftija Plojović je naglasio da su iftari prilika da se međusobno sretnemo, pružimo jedni drugima ruku, obradujemo jedni druge, ali i kažemo ono što nas muči kako bi smo jedni drugima pomogli, ali i radovali se zajedničkim uspjesima. Jedno smo tijelo i braća po vjeri i ako se tako odnosimo jedni prema drugima možemo naprijed.
Također se tokom obraćanja prisjetio početka od prije deset godina i teških dana koji su zajedničkim trudom prevaziđeni i Allahovom milošću rezultirali blagodatima i uspjehom Islamske zajednice i na ovom prostoru.
Svoje obraćanje je završio učenjem dove za dušu rahmetli Muftije, koji je svojim trudom i zalaganjem doprinio da se muslimani cijele Srbije osjećaju ponosno i dostojanstveno u svojoj vjeri, te da dobiju potrebno mjesto u javnom i društvenom životu.
Predsjednik Medžlisa Tafa ef. Beriša zahvalio je Mešihatu i CHR Hajrat na konstantnoj podršci i pomoći koju pružaju džematima i vjernicima na ovom prostoru, kako u Ramazanu, tako i tokom cijele godine.