Zamjenik predsjednika Mešihata predvodio džumu u Beogradu

Dr. Rešad ef. Plojović, muftija beogradski, 31.03.2023. godine, održao je hutbu i predvodio džuma namaz u mesdžidu Islamskog centra u Beogradu.
„Mjesec Ramazan je poseban dar, blagodat kojeg je u potpunosti svjestan veoma mali broj muslimana, a ima čak i veliki broj onih koji uošte nisu svjesni ove Allahove blagodati. Od onih smo koji poste, klanjaju, daju zekat i sadekatu-l-fitr, ali svaki od nas i svaki musliman treba preispitati svoje srce, da li u njemu ima zlobe prema braći muslimanima. Nema nagrade za post ako su nam duše prljave“, kaže, između ostalog, muftija Plojović.
Džematlije ističu važnost postojanja ovog mesdžida u Beogradu i želju da se što više intenzivira rad kako bi se utjecalo na živote muslimana, naročito mladih u Beogradu. Inače, u različitoj strukturi džematlija ima i studenata koji žale što Ramazan u Beogradu nije kao, recimo, u Novom Pazaru. Žele da mesdžid u Beogradu bude mjesto susreta, upoznavanja jednih s drugima i svakako organizaciju vjerskog života onako kako islam nalaže.