Reuda sredstva od prodaje rukotvorina predala Hajratu


Stvari ne vrijede onoliko kolika im je cijena, već onoliko koliko smo u njih uložili vremena i ljubavi. Polaznici Predškolske ustanove Reuda su danas, 26.05.2023. godine, pokazali koliko je dragocjeno vrijeme – dar kojeg je Gospodar poklonio čovjeku i koliko je bitno da se ono iskoristi čineći dobra djela.
Humanitarnim projektom „Kako je lijepo biti human“ oplemenili su svoja i srca svih ljudi izložbom ručnih radova koje su izradili uz pomoć svojih roditelja, a koja je upriličena na Trgu Gazi Isa-bega, čiji prihod od prodaje će posredstvom CHR Hajrat biti podijeljen onima koji ga zaslužuju.
Malehne i čiste duše ponosne su na svoje djelo, a roditelji na svoje mališane. Svoju zahvalnost duguju Islamskoj zajednici koja je kruna svih njihovih projekata, upravi Reude koja ih ohrabruje i bodri svaku njihovu ideju, vaspitačicama koje s ljubavlju i profesionalno obavljaju najdivniji poziv – poziv odgajatelja.
Upravnica PU Reuda msc. Elvira Mekić izjavila je: „Iako su mali, mogu činiti velika djela. Tradicionalno svake godine sprovodimo projekat humanosti i dobrih djela. Prihod od prodaje ovih rukotvorina namijenjen je onima kojima je najpotrebniji.“
Tim povodom, direktor Hajrata Mirsad ef. Bećirović primio je upravnicu Reude sa saradnicima i polaznicima, koja mu je uručila dio prikupljena sredstva. Direktor Bećirović zahvalio se na posjeti i na ovom humanom projektu koji su realizirali, uručivši rukovodstvu Reude i djeci prigodne hedije, uz obećanje da će novac od prodaje biti usmjeren muhtačnoj djeci i jetimima bez jednog ili oba roditelja.