Predsjednik Mešihata posjetio odjeljenje Medrese u Tutinu

Dana 05.09.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji direktora Medrese Gazi Isa-beg hfz. Adnan ef. Dupljaka posjetio je Žensko odjeljenje Medrese u Tutinu u koje je ove školske godine upisana četvrta generacija učenica, čime je zaokružen prvi obrazovni ciklus.
Prije obilaska, muftija Dudić se sastao sa rukovodiocem odjeljenja Medrese Edib ef. Zukorlićem, profesorima i odgajateljicama.
Nakon toga, predsjednik Mešihata je polaznicama prvog razreda poželio sreću istakavši da su upisale nejelitniju srednju školu, te da su uslovi u Tutinskoj medresi bolji nego u drugim gradovima. Tom prilikom je kazao: „Ponosim se postignutim rezultatima u Tutinu i čestitam upravi Medrese, profesorima, imamima i džematlijama na podršci. Ove godine Medresa je upisala 240 učenika i učenica u prvi razred, a ukupno 702 pohađa ovu odgojno-obrazovnu ustanovu Islamske zajednice, što je veliki uspjeh.“
Nakon toga, delegacija je posjetila vrtić Reuda kod Validejn džamije, gdje ih Entas ef. Pramenković upoznao sa radom ove predškolske ustanove Mešihata.