Muftija Dudić obišao sandžačke mu'temire u Meki

U toku boravka u Meki povodom dvodnevnog zasjedanja Muslimanske svjetske lige – Rabite, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetio je sandžačke mu'temire u hotelu u kojem odsjedaju i obratio im se prigodnim nasihatom.

U razgovoru sa rukovodstvom umre informisan je da su mu'temiri veoma zadovoljni organizacijom i uslovima, da im je raspoloženje na visokom nivou, te da među njima vlada takmičenje u tome ko će više pomoći u svakom pogledu.

U svom obraćanju vjernicima muftija Dudić je istakao da je posebna čast biti u Meki u mjesecu Ramazanu, te da će Islamska zajednica iz umre u umru raditi na poboljšanju kvaliteta organizacije i uslova smještaja, kao i da neće dozvoliti nedostatke koji su u ljudskom domenu. Također je naglasio da Mešihat organizira obavljanje umri samo iz razloga bereketa koji ona nosi i ibadeta koji naše vjernike čine imanski jačim, a time i našu Zajednicu i naš kraj u cjelini. Tom prilikom im je mubareklisao obavljenu umru i poželio im hairli povratak u Sandžak.

Mu'temiri su prethodnih dana boravili u Medini, a u Meki će ostati do četvrtka 21. marta.