Predsjednik Mešihata uručio nagrade pobjednicima kviza IQRE

Po prvi put na ovim prostorima realiziran je islamsko-edukativni kviz IQRE u organizaciji Sandžak televizije, a pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice, koji je privukao veliku pažnju publike iz cijelog regiona. U kvizu se natjecalo 27 takmičera, a samo jedan je mogao ponijeti titulu najboljeg.

U finalnoj emisiji našli su oni koji su pokazali najviše. Pobijedio je  Esad Međedović, drugo mjesto zauzeo je Edin Murić, a treće mjesto pripalo je Refiku Osmanoviću. Tri najbolja takmičara i autora kviza u Noći Kadra primio je predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić.

Na početku finaliste je poselamio zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad-ef. Plojović. On je kazao da je ovaj projekat Sandžak televizije pravo osvježenje cjelokupnog programa.

Lijepe riječi i zahvale uputio je direktor Media centra Salahudin Fetić. Rekao da je cijela ideja, zapravo, potekla od voditelja Ifeta Aličkovića.

U svom izlaganju Ifet Aličković, autor i voditelj kviza IQRE istakao je da je ovo svečani trenutak za takmičare koji su pokazali izvanredno znanje.

Za drugo i treće mjesto takmičarima uručene su novčane nagrade, a pobjedniku Esadu Međedoviću nagradu u vidu odlaska na umru uručio je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, koji se i obratio takmičarima. Kazao je da je sa ponosom gledao kviz, te uputio čestitke voditelju i takmičarima.

„Svakog Ramazana je 27 dana do Lejletu-l-Kadra i mi smo toliko imali takmičara. Oni su večeras najveći slavljenici i pobjednici, jer svaki od njih zaslužuje da ponese titulu pobjednika. Svako pojedinačno pokazao je visok stepen poznavanja islama. Toliko ste nam Ramazan učinili ljepšim sa ovim projektom. Naši pobjednici su ponos Zajednice, a ponos su i ostala 24 učesnika. Ovo je velika počast“, poručio je muftija Dudić.

Mešihat Islamske zajednice na čelu sa predsjednikom uručio je i autoru kviza IQRE Ifetu Aličkoviću poklon umru.