Upriličen iftar u Novoj Varoši

U nedjelju, 28. Ramazana, 7. aprila, upriličen je iftar za džematlije Medžlisa IZ-e Nova Varoš, u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji i Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu.

Iftaru je pored džematlija, predvođenih glavnim imamom Ismet ef. Bihorcem, prisustvovala delegacija Mešihata na čelu sa zamjenikom predsjednika muftijom dr. Rešad ef. Plojovićem, koju su činili glavni imama Medžlisa IZ-e Tutin Vahjudin ef. Ćosović i Kemal ef. Totić, službenik Media centra Islamske zajednice.
Muftija Plojović izrazio je radost povodom susreta sa džematlijama, zahvalivši im na svemu što čine da sačuvaju džemat i jedinstvo Zajednice u ovom gradu, naglasivši da je Ramazan pravo vrijeme da pokažemo zajedništvo i snagu Zajednice. Također je kazao da će Mešihat uvijek pružiti podršku aktivnostima koje idu i pravcu jačanja Islamske zajednice na ovom prostoru, te podizanju i očuvanju vjerske i nacionalne svijesti.
Glavni imam Ismet ef. Bihorac zahvalio je predsjedniku Mešihata na podršci u organizaciji iftara, kao i delegaciji Mešihata koja je svojim dolaskom dodatno uveličala iftarsku radost.
Nakon iftara delegacija je prisustvovala obavljanju jacije i teravih namaza u Skender-pašinoj džamiji, nakon čega je muftija dr. Plojović održao prigodan vazu nasihat, u kojem je govorio o vrijednosti zadnjih noći ovog mubarek mjeseca, sa osvrtom na 29. noć u kojoj se nalazimo, te porukama i poukama Ramazana.