Održano 8. međunarodno takmičenje iz vjeronauke “Sira – životopis Muhameda a.s.”

U subotu, 1. juna 2024. godine, u prostorijama Gazi Isa-beg medrese i Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, održano je 8. takmičenje za učenike srednjih škola iz Sire – životopisa Muhameda a.s. Takmičenje je organizirala Uprava za obrazovanje Rijaseta IZ-e u BiH, a realizirala Vjersko-prosvjetna služba, na osnovu djela “Sira – životopis posljednjeg Allahovog Poslanika”, autora dr. hfz. Safveta Halilovića.

Za učešće na takmičenju prijavilo se 132 učenika srednjih škola sa područja Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Priboja. Takmičenje je otvorio rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe i zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad ef. Plojović, koji je poselamio učenike i zaželio im uspjeh na testu.

Nakon provedenog testiranja, koje je pratila višečlana komisija iz reda vjeroučitelja i predstavnika Vjersko-prosvjetne službe, proglašeni su pobjednici međunarodnog takmičenja iz vjeronauke za srednje škole u Sandžaku.

Prvo mjesto osvojila je učenica 3. godine pribojske Gimnazije Azra Islamagić čiji je vjeroučitelj dr. Harun Eminagić iz Priboja, drugo mjesto podijelila su tri takmičara iz Medicinske škole u Novom Pazaru čiji je vjeroučitelj Ferid Novalić, a 3. mjesto osvojili su predstavnici Poljoprivredno-tehničke škole u Sjenici čiji je vjeroučitelj Ibrahim Drndić.