MEKTEBSKA OLIMPIJADA U LIMSKOJ DOLINI

U nedjelju, 09.06.2024. godine, već tradicionalno Medžlis IZ-e Prijepolje, džemat Velika Župa, bio je domaćin i ovogodišnje Mektebijade polaznika mektebske pouke Medžlisa IZ-e Priboj, Nova Varoš, Brodarevo i Prijepolje.

Najbolji predstavnici svih mekteba takmičili su se u fudbalu, trčanju, bacanju kugle, skoku u dalj i povlačenju konopca, te sa tim odjavili kraj mektebske godine.

Domaćin, prijepoljski glavni imam Aref ef. Duraković svečano je otvorio Mektebijadu, a rukovodilac Ureda za mektebsku pouku dr. Harun ef. Eminagić prenio je selame predsjednika Mešihata, muftije dr. Mevlud ef. Dudića i rukovodioca Vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojovića, te istakao da naši mektebi pored obrazovne komponente gaje i odgojnu, a posebno kada je u pitanju fizički odgoj koji se danas demonstrira na Mektebijadi, te da svi trebaju biti ponosni što su i ove godine bili dio džamijskog ambijenta u svojim mektebima učeći o svojoj vjeri islamu.

Pored mektebskih muallima prisutni su bili i glavni imami pomenutih medžlisa, kao i muallime koje su bile na ispomoć imamima.