Uspješno okončana kurbanska akcija

Mešihat Islamske zajednice uspješno je okončao kurbansku akciju u prva tri dana Kurban bajrama kada je u klanicama u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Rožajama realizirano oko 2.000 kurbana, što je jedna od najuspješnijih kurbanskih akcija u ove tri decenije njenog organiziranja.

Kurbansku akciju u ime Mešihata vodio je direktor Medrese hfz. Adnan ef. Dupljak, koji je izjavio da se od kurbanskog mesa godišnje pripremi 1.100.000 kvalitetnih obroka, od kojih 600.000 za korisnike sedam vakufskih kuhinja u Sandžaku.

U danima Bajrama podijeljeno je 100 kurbana u Novom Sadu za 500 porodica, u Kraljevu 80 kurbana za 400 porodica i 30 kurbana za 120 porodica u Novom Pazaru kojima je bila potrebna pomoć u ovoj životnoj namirnici.
Tim povodom, Mešihat se i ovoga puta zahvaljuje vjernicima koji su Islamskoj zajednici i na ovaj način još jednom ukazali bezrezervno povjerenje i dali podršku njenim ustanovama, kao što su Medresa Gazi Isa-beg, vrtići Reuda i CHR Hajrat, koji su i najveći korisnici kurbanskog mesa.