SANDŽAČKI HADŽIJE SE OSJEĆAJU DOBRO

Nakon boravka na Arefatu, 15. juna, boravka na Muzdelifi, bacanja kamenčića na velikom džemretu prvog dana Bajrama, potom obavljanja glavnog tavafa hadža i sa’ja u večernjim satima, hadžije koji su petu islamsku dužnost ove godine obavljali u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji uspješno su izvršili bacanje kamenčića na džemretima drugog i trećeg dana Bajrama i time, danas 18. juna, upotpunili obrede hadža, od kojih je ostao još samo oprosni tavaf.

Obavljanje propisa hadža proteklo je u najboljem redu i na visokom nivou profesionalizma i pažnje koja je posvećena hadžijama od strane stručnog tima koji je ove godine bio na raspolaganju i usluzi hadžijama, po čemu je Mešihat i ranije bio prepoznatljiv i odlikovan u odnosu na mnoge druge organizatore.

Povratak sa Mine prvog dana Bajrama, kao i odlazak na bacanje kamenčića drugog i trećeg dana organiziran je na način da je hadžijama obezbijeđen prijevoz do najbliže tačke, kako bi im se olakšalo obavljanje pomenutih propisa.
Opći utisak je radost i zadovljstvo onim što su hadžije doživjeli, a posebno mogućno da nakon četiri godine pauze ponovo imaju priliku organizirano posredstvom Mešihata putovati i obaviti hadž.