NË LUGINËN E PRESHEVËS U SHTRUA IFTAR I PËRBASHKËT TRADICIONAL

ImageTë shtunën , më datë : 22 shatorë të këtij viti
në Preshevë në organizim të Myftinisë  së
Luginës së Preshevës u shtua iftari tradicional për nderë të Muajit të bekuar
të Ramazanit. Në këtë iftar madhështorë morën pjesë udhëheqësit më të latë të
institucioneve fetare dhe politike të kësaj treve dhe më gjerë nga rajoni ynë.

Nga krerët fetar ishin të pranishëm
: Myftiu kryesor i Bashkësisë Islame unike në Serbi Muamer ef. Zukorliq me
stafin e tij, Muftiu i luginës së Preshevës M.Mumin ef Tahiri , Kryetari i
Bashkësisë së fesë Islame në Republikën e Maqedonisë Reis-ul Ulema Mr. Sylejman
ef. Rexhepi, përfaqësuesi i Bashkësisë Islame të Kosovës dhe njëkohësisht
prodekani Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë ,Mr. Qemal ef. Morina, Dekani i Fakultetit për Studime
Islame në NoviPazar Dr. Mevlud ef. Dudiqi,Kryetari Asamblesë në Novi Pazar  h. Hajro Tutiqi Dekani i Fakultetit të
Shkencave Islame në Shkup Mr. Fahrudin Ebibi ,Kryetari i Kuvendit ë Bashkësisë
Isl Islame të Kosovës Mr.Ragmi ef. Desani Myftiu i Novisadit prof. Reshat Plojeviqi
, Ligjruesi dhe imami i Xhamisë së “Ibrahim Pashës” nbë Preshevë dr. Adnan ef.
Ahmedi, Drejtori për çështje vakufnore nbë Bashkësinë e fesë Islame në
Republikën e Maqedonisë H. Isuf Zimeri , anëtarët e Mexhlisieve të Bashkësisë
Islame në Preshevë dhe Bujanoc , imamë dhe intelektualë të shumtë komunal e të
tjerë. Ndërsa nga krerët politik të Luginës së Preshevës ishin të pranishëm :
Kryetari i Komunës së Preshevës,z. Ragmi Mustafa , Kryetari Komunës së
Bujanocit z. Nagip Arifi, Kryetarët e Kuvendeve komunale në Preshevë dhe
Bujanoc Dr. Nazmi Arifi e Dr. Adnan salihu , Kryetari i Lëvizjes së Progresit
Demokratik , z. Jonuz Musliu , Kryetari i Bashkimit Demokratik të Luginës ,Dr.
Skender Destani,përfaqësuesit e Lëvizjes Kombëtare Shqiptare z. Zijush Ahmeti e
z. Blerim Hasani.

Tubimin e përshëndetën: Muftiu i
Luginës së Preshevës M. Mumin ef. Tahiri ,Kryetari i Bashkësisë Islame në
Republikën e Maqedonisë, Reisul-Ulema Mr. Sylejman ef. Rexhepi , Përfaqësuesi i
Bashkësisë Islame të Kosovës dhe njëherit prodekan në Fakultetin e Studimeve
Islame në Prishtinë mr. Qemal ef. Morina, Kryetari i Bashkësisë Islam e unike
në Serbi me seli në Novi Pazar , Muftiu kryesor Muamer ef. Zukorliqi , Kryetari
i Komunës së Preshevës z. Ragmi Mustafa dhe Kryetari i Komunës së Bujanocit z.
Nagip Arifi.

Përgaditi:

Jahja Ahmeti

Sekretar i
Mexhlisit të Bashkësisë Islame në Preshevë