Ugljanin izgubio i Sjenicu

ImageSjenica je postala još jedna opština u kojoj je Ugljanin izgubio vlast.

Ugljaninov gubitak vlast i povjerenja kod bošnjačkog naroda mnogi tumače njegovim direktnim napadom na Islamsku zajednicu

Dana 15.12.2008. god. dogodila se smjena vlasti u Sjenici. Na vlasti je bila stranka Sulejmana Ugljanina u koaliciji sa G17 i Jedinstvenom srpskom listom. Koalicija se raspala zbog nemogućnosti funkcionisanja, a novu skupštinsku većinu napravila je SDP Rasima Ljajića, Jedinstvena srpska lista, Narodni pokret Sandžaka Džemaila Suljovića i grupa graðana Mensura Gičevića.

Ugljaninov gubitak vlast i povjerenja kod bošnjačkog naroda mnogi tumače njegovim direktnim napadom na Islamsku zajednicu. Podsjetićemo da je bio jedan od ključnih činilaca za pokušaj otimanja Islamske zajednice i postavljanja Adema Zilkića na nekakve položaje u istoj. Odlazak sa političke scene uzrokovan je i haotičnim stanjem u kome se nalaze opštine i gradovi u kojima je bio na vlasti.
Novi Pazar je grad u kome je lično upravljao sa položaja predsjednika opštine. Ovaj grad je ostavio u dugovanjima koja prelaze jedanaest miliona eura. On se označava kao glavni krivac za nastanak sukoba i nesloge meðu Bošnjacima Sandžaka. Njegovo političko djelovanje prate afere i skandali. Rezultati prošlih izbora su zasigurno označili početak kraja vladavine ovog političara čije ime će ostati upamćeno kod Bošnjaka Sandžaka kao razjedinitelja i napadača na Islamsku zajednicu.
Smjenu vlasti u Sjenici obilježio je incident. Naime, napadnut je Fadil Nikšić odbornik Skupštine Opštine Sjenica.
Fadil Nikšić je ugledni graðanin Sjenice i veliki borac za ljudska prava. On je zbog zadobijenih povreda primljen u sjeničku bolnicu. Fadil Nikšić je jedan od onih koji su se energično suprotstavili nasilju koje je sprovodila Ugljaninova partija u Sjenici.
Poslije godina vladavine u Sandžaku, Ugljanin je ostao na vlasti jedino u Tutinu.
M.C