Muamer Bačevac: “Od velikih riječi se ne jede – IZ je kriva za Srebrenicu”

Image

“Od velikih riječi se puno ne jede” je jedna od ključnih misli
Muamera Bačevca, činovnika SDP Rasima Ljajića izrečenih u gostovanju na
Regionalnoj TV koju kontrolira ista politička partija.

Jučer, 5. februara 2012., u toku jednočasovnog, skoro monološkog
nastupa, Bačevac se trudio da definira nacionalni interes koga zastupaju
dvije SDP, na čelu sa Ljajićem. Ovaj nastup može se ocijeniti kao
izvršeni zadatak dobijen od šefa partije kako bi se blaćenjem Islamske
zajednice partija osigurala da Bačevac nije jedan od insajdera Sandžak
PRESS-a u Gradskoj upravi.
Nastup sadrži na desetine neistina i potvora koje je moguće izreći samo u odsustvu optuženih i isto toliko hvalospjeva za Ljajića i njegovu grupicu koji su kako čusmo za manje od četiri godine sve pozlatili. No da je u pitanju još jedan ambiciozni beogradski drekavac potvrdile su izjave koje su prevazišle očekivanja gledalaca.

Tvrdnja da Islamska zajednica i imami nemaju ugleda u narodu zapravo predstavlja svjedočenje o sebi i o stanju svoga duha i ugleda, kao kad lopov tvrdi da danas nema poštenih. Izjava da je Islamska zajednica u BiH kriva za genocid zapravo predstavlja iz Beograda poručeni poziv na amnestiju počiniocima genocida i drugih zločina u BiH.

Ko je imao prilike slušati Bačevca, kao da se vratio u vrijeme od prije pet godina, kada su na ovoj istoj TV doduše Ugljaninovi politički petlići čitali slične recitacije protiv Islamske zajednice, a onda naglo utihnuli pošto su izgubili izbore. Nema dileme da izjava iz naslova ovog teksta predstavlja suštinu definicije nacionalnog interesa Ljajićeve grupe, jer tamo “ðe se malo jede” za njih nema mjesta.
Kako reče jedan ogorčeni graðanin: “Oni ne samo da su lopovi, već su neopisive izjelice.” Ovaj niskoleteći političar predstavlja primjer iz bukvara kako čovjek prodaje vjeru, dostojanstvo i identitet za banalni lični interes i privilegije.

Drugim riječima, šta sve čovjek mora da priča da bi isplatio svoju ljekarsku specijalizaciju, posao za ženu u Sudu, brata u Osnovnoj školi 25. maj i sestru od tetke u policiji.
Sandžak PRESS – na braniku slobode

 

Bačevac: Politika Islamske zajednice dovela do Srebrenice! (VIDEO)

Image

Gostujuću u specijalnoj emisiji Regionalne TV, 5. februara 2012., u toku jednočasovnog nastupa, funkcioner Sandžačke demokratske partije, SDP, Rasima Ljajića – Muamer Bačevac je iznio niz uvreda na račun Islamske zajednice u Srbiji.

On je Islamsku zajednicu okarkterisao kao glavnog krivca za sva loša dešavanja u Sandžaku i optužio je za destabilizaciju Sandžaka, loš ekonomski razvoj, kao i nejedinstvo meðu Bošnjacima.

Takoðer je iznio stav da je politika koju vodi Islamska zajednica ista politika koja je dovela do genocida u Srebrenici:

“To je nešto (Islamska zajednica) što vodi u sunovrat. To je politika koju je Srbija imala devedesetih godina. To je retrogradna politika koja je dovela do Srebrenice.”

 

BDZ: “Bačevac je potvrda da će na izborima postojati isključivo sandžački i beogradski blok”

Image

Najoštrije osudjujemo nastup Muamera Bačevca koji je u intervjuu na Regionalnoj televiziji služeći se neistinama i klasičnom političkom demagogijom imao za cilj unošenje nemira, straha i konfuzije u redove bošnjačkog naroda pred sljedeće izbore koji se slobodno mogu nazvati historijskim. Njegov nastup potvrðuje naš stav da će na dolazećim izborima postojati samo dva politička kursa, i to bošnjačko- sandžački sa jedne i beogradsko-podanički sa druge strane.

Sramno je da Bačevac sve nacionalne institucije u Sandžaku koje stoje na braniku odbrane bošnjačkih interesa naziva “militantnim”, praveći digresiju kojom, genocid u Srebrenici kao i sva stradanja koja su nam počinjena tokom historije, optužuje  bošnjačke velikane i patriote što se nisu prepustili velikosrpskom projektu koji nam se i danas ponovo nudi i nameće upakovan  u navodnu toleranciju.

Autor: SandzakPRESS.net