Muftija Dudić dodijelio halal sertifikat hotelu Solaris

Image

Predsjednik Mešihata, muftija Mevlud ef. Dudić, uručio je danas u Vrnjačkoj Banji prvi halal sertifikat za ugostiteljski objekat hotelu „Solaris resort“.

To je prvi objekat koji je u svoj restoran implementirao halal standard. Solaris resort je lider u oblasti spa turizma u Republici Srbiji.

Direktor Agencije za sertificiranje halal standarda, Samir Tandir, koji je danas zajedno sa predsjednikom Mešihata boravio u Vrnjačkoj Banji istakao je da su veoma ponosni i zadovoljni radom agencije i klijentima koji su sve brojniji.

„Mi smo jako ponosni što je danas uručen sertifikat prvom hotelu u Srbiji. Vlada Republike Srbije nastoji da privuče arapski kapital i ulagače. Agencija za sertificiranje halal kvaliteta na čelu samnom je partner Vlade. Da bi se spremno dočekali ulagači iz arapskog muslimanskog svijeta mora se implementirati halal standard i ispoštovati se regulativa na koji oni insistiraju“ -istakao je Tandir.

Klijenti Agencije su najveće kompanije u Srbiji, a od danas i prvi hotel.

Tandir je pozvao sve da posjete ovaj hotel, a u budućnosti očekuje da će se povećati broj ugostiteljskih objekata koji posjeduju halal sertifikat.

SANA – Amela Salkovic