Predstavnici svih Rožajskih džemata od Fejzića traže odgovor za razrješenje hafiza Kujevića

Image

Predstavnici svih rožajskih gradskih i seoskih džemata u povodu aktuelne situacije u vezi sa razrješenjem poznatog hafiza Abdurrahmana ef. Kujevića sa funkcija u IZ u CG, dostavili su pismo reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu ef. Fejziću sa zahtjevom za prijem na razgovor.

Pismo je uručeno na adresu sjedišta Islamske zajednice u Podgorici, a u prilogu se nalaze imena i potpisi džematlija koji traže razgovor.

Obavještavamo javnost da po ovom pitanju do danas nije bilo nikakvog odgovora.

Ovaj zahtjev prema reisu IZ u CG, predstavlja još jedan pokušaj u pravcu očuvanja istinskog jedinstva muslimana u Sandžaku i Crnoj Gori, da se čuje riječ i stav onih koji žive za islam i u islamu, a ne od komercijalizacije islama, te iz tog razloga džematlije koji su pokrenuli ovu inicijativu vjeruju da će reis IZ u CG, Rifat ef. Fejzić ipak pozitivno odgovoriti i ubrzo prihvatiti razgovor.

U suprotnom, ostavlja se prostora za zaključak, da on na žalost ne upravlja Islamskom zajednicom, odnosno da je zbog neregularnih izbora u Islamskoj zajednici izvršen tihi puč, te da njome upravljaju drugi ljudi koji islamu i muslimanima ne žele dobro, ili da, u šta ipak ne želimo vjerovati, reis Rifat ef. Fejzić nije shvatio da na čelu Islamske zajednice legitimno može stajati samo onaj čovjek koji poštuje islam i koji se isključivo rukovodi islamskim načelima i principima, te da se u upravljanju Islamskom zajednicom ne smiju koristiti u laičkoj javnosti već prihvaćene politikanske i metode pravnog nasilja.

Još jednom podsjećamo javnost da nam nikad nije bio cilj da o problemima naše Islamske zajednice u CG raspravljamo putem medija, ali je to nažalost jedini način komunikacije sa reisom koji tvrdi da je naš, – piše u pisanoj inicijativi koja je dostavljena medijima, dok je na dnu naglašeno da su potpisnici predstavnici svih rožajskih dzemata čija imena su dostavljena Reisu IZ u CG.

b.net