Predsjednik Mešihata u posjeti Medresi

Image

Dana 08.12.2014. predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetio je Medresu „Gazi Isa-beg“ i tom prilikom prisustvovao sjednici nastavničkog vijeća. 

Nakon uvodnog izlaganja direktora i analize uspjeha i discipline učenika, predsjednik dr. Dudić se obratio članovima nastavničkog vijeća, ukazujući na važnost Medrese kao ustanove unutar Islamske zajednice, čast i odgovornost njenih upošljenika koji rade sa djecom u realizaciji odgojno-obrazovnih sadržaja.  

Muftija Dudić je pozvao profesore Medrese da se uključe u aktivnosti Islamske zajednice, da daju doprinos u radu ostalih činilaca IZ-e, da svoje znanje i ideje promovišu posredstvom glasila IZ-e, da budu aktivni na džumanskim hutbama, kao i da rade na sebi i sopstvenom naučnom napredovanju i usavršavanju. 

Nakon izlaganja predsjednika Mešihata profesori Medrese su imali priliku iznijeti svoje stavove i ideje u pogledu zajedničkog djelovanja u cilju očuvanja i podizanja ugleda Medrese, kao i ostvarivanja opšteg interesa Islama i zajednice na ovim prostorima. Informativna služba