Crnogorski režim obnavlja represiju prema Bošnjacima

logo_2Muftijstvo sandžačko najoštrije osuđuje represivno ponašanje crnogorske policije na graničnom prijelazu Dračenovac, koja pod izgovorom traženja oružja vrši pretres lica i automobila bošnjačke nacionalnosti.

Ovim ponašanjem crnogorski režim želi da neprirodno uspostavljenu granicu sredinom Sandžaka pretvori u svojevrsnu crvenu liniju kojom bi se područje sa jedinstvenim vjerskim, kulturološkim, ekonomskim, historijskim i geografskim osobenostima konačno pocijepalo na dva dijela.

Ovakvo ponašanje potpuno je u suprotnosti onoga što su nosioci crnogorske vlasti obećavali Bošnjacima neposredno prije referenduma o samostalnosti Crne Gore. Ovakav odnos je takođe u suprotnosti sporazuma kojeg su, zarad pridobijanja Bošnjaka da glasaju za samostalnost Crne Gore, potpisali predsjednici vladajućih stranaka Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke.

Očito ovim crnogorski režim želi da nas podsjeti na ‘90-te godine kada je vlast predvođena istim ljudima, pod izgovorom traženja oružja, organizovala prebijanje i mučenje više hiljada Bošnjaka Južnog Sandžaka, a posebno Bihora.

Zar misli crnogorski režim da smo zaboravili da je vlast Crne Gore pod palicom istih predvodnika organizovala progon i potpuno etničko čišćenje Bošnjaka Bukovice, kao i montirane sudske političke procese praćene mučenjem i zastrašivanjem tadašnjih bošnjačkih političara.

Crnogorski režim treba da zna da su mračna vremena ‘90-ih daleko iza nas te da sada duboko u 21. vijeku neće moći neopaženo i nekažnjeno vršiti represiju nad Bošnjacima.

Ma šta činio crnogorski režim, neće uspjeti cijepati vjeru, kulturu i porodice Sandžaka. Prošla su vremena kada je vlast mogla putem svojih poltrona u politici i Islamskoj zajednici vršiti asimilaciju Bošnjaka, držeći ih u neslobodi i poniženosti.

Pozivamo sve muslimane Sandžaka da budu mudri i ustrajni te da, poučeni Kur'anom Časnim, ne pokleknu pred faraonskom tiranijom beskrupulozne vlasti kojoj u nedostatku svijesti o vremenu i prostoru „pravda leži u topuzu“.

Informativna služba