Obavljajmo noćni namaz zajedno u džamiji Sultan Murat II

kujevicNoćni namaz će biti obavljan i ove godine u džamiji Sultan Murat II. Prvi noćni namaz je obavljen sinoć, a do kraja ramazana, namaz će predvoditi hafiz Muhamed Eid El-Fevval. Prethodne godine, noćni namaz je predvodio hafiz Abdurrahman ef. Kujević, koji je u međuvremenu, sramnom politički motivisanom odlukom IZ, isključen iz rožajskog OIZ.

Hafiz Kujević je ovom prilikom pozvao sve vjernike da klanjaju noćni namaz za libanskim hafizom u Centralnoj džamiji. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Zahvalan sam Milostivom Gospodaru koji me je počastio da budem prvi koji će oživjeti klanjanje noćnog namaza u džematu u zadnjoj trećini ramazana u Rožajama i cijelom južnom Sandžaku. Sada je ta praksa zaživjela skoro u svim gradovima u regionu i šire. Obzirom da je ove godine organiziran noćni namaz u džamiji Sultan Murat II pozivam džemat u Rožajama da obavljamo noćni namaz zajedno u spomenutoj džamiji za jednim imamom. To zato što je ovo naša IZ, samo što je takozvani reis Rifat Fejzić porobio ovu najvažniju instituciju i prodao njenu slobodu, ali mi ćemo je osloboditi. Muslimani južnog Sandžaka i cijele Crne Gore zaslužuju slobodnu i autonomnu IZ. Gospodaru Milostivi, uputi zabludjele, pomozi nejake, poduči neznalice, izliječi bolesne, amin.” – stoji u saopštenju koje potpisuje hafiz Abdurrahman ef. Kujević, pomoćnik Sandžačkog muftije za južni Sandžak i da'vu.

Napominjemo takođe da je turistička agencija Seasons travel obezbijedila prevoz od Rožaja do Novog Pazara za Lejletul Kadr (13. jula), kada se tradicionalno organizuje, noćni namaz na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru gdje zajedno klanja noćni namaz više od 30.000 ljudi.