Vrijedna donacija u tutinskom Medžlisu

patikice 2Medžlis IZ- e Tutin i CHR „Hajrat“ sproveli su još jednu hajrli akciju, kojom dokazuju da vode brigu u vjerničkim porodicama.

Naime, u prostorije Medžlisa IZ-e Tutin, pristigla je vrijedna donacija od brata Bajra Škrijelja iz Ljeskove, koji živi i radi u Njemačkoj.

Bajro je donirao oko 100 pari novih dječijih patika, koje su u ovoj hajrli akciji naših ustanova podijeljenje mališanima u Tutinu i okolnim džematima.

Akcija je sprovedena u tutinskim džematima, ali su ove vrijedne hedije stigle i do mališana Drage, Žirča, Kovača, Paljeva, Vrbe i mnogih drugih mjesta.

Radi se o vrlo lijepim patikama u dvijema bojama, crvenoj i crnoj, te su njima obradovane i curice i dječaci.

Imajući u vidu da se radi o patikama manjih brojeva, podijeljene su uglavnom djeci koja će ove godine pohađati predškolske ustanove i đacima prvacima.

Zadovoljstvo je bilo učestovati u ovoj hajrli akciji, a posebno raduje osmjeh zahvalnosti koji se primjećuje na licima djece koja su dobila hedije.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š., da donatoru i njegovoj porodici  podari svaki hajir, uveća mu imetak i podari puno ovakvih hajrli akcija.

 

Omer ef. Đondić

patikice 1