STOP UBIJANJU DJEVOJČICA, STOP ABORTUSU

abortiondiagram I kada živa zakopana djevojčica bude upitana zbog kojeg najsitnijeg grijeha je ubijena

A koliko je ovo grozna i teška stvar pogledajte na slici na koji način se vrši abortus: Beba se sječe komad po komad i doktor na kraju mora ponovo da je sklopi, da provjeri da neki dio tijela nije ostao u majci!

 

Mi, islamski svjesna omladina, ili bar tako mislimo, često volimo da raspravljamo o raznim stvarima kad se tiče islama. Jako često te stvari se i ne spominju u Kur'anu. Dok trošimo vrijeme i energiju, svađamo se i mirimo zbog većih i manjih sitnica, u našoj blizini se dešavaju strašne stvari.

Postoji jako opasan trend koji se masovno vrši u Novom Pazaru, Sandžaku, Bosni i dijaspori.

Jedan moj dobri prijatelj mi je posvjedočio da odjel za abortuse pri Opštoj bolnici u Novom Pazaru vrlo aktivno radi. Ima slučajeva da žena tri bebe, djevojčice, zaredom ubija u šestom mjesecu, jer joj svekar trazi da rodi muško!

وَإِذَا ٱلۡمَوۡءُ ۥدَةُ سُٮِٕلَتۡ –بِأَىِّ ذَنۢبٍ۬ قُتِلَتۡ

„I kada živo zakopana djevojčica bude upitana zbog kojeg najsitnijeg grijeha je ubijena.“[1]

Koji je teži grijeh od ovog osim širka!?

Zbog jedne ubijene djevojčice i nezainteresovanosti daija i drugih po ovom pitanju, Novi Pazar zaslužuje veliku Allahovu kaznu! Ponašamo se kao da je to lična stvar svakog pojedinca. Kao da te bebe nisu žive i nemaju dušu.

Kaže Poslanik s.a.w.s.: „Uđe melek kod kapi sjemena nakon što se ona smjesti u materici kada prođe 40 ili 45 noći, pa kaže: O Gospodaru, nesretan ili sretan?“ (Muslim)

A koliko je ovo grozna i teška stvar pogledajte na slici na koji način se vrši abortus: Beba se sječe komad po komad i doktor na kraju mora ponovo da je sklopi, da provjeri da neki dio tijela nije ostao u majci!

Sudnji dan je blizu! Toga dana će progovoriti najpotlačeniji! Toga dana će progovoriti nevino ubijena djeca, posebno djevojčice – koje su veliki zulum na dunjaluku pretrpjele! Toga dana će progovoriti nevino ubijene bebe putem abortusa! Toga dana ubica neće imati pravo glasa! Toga dana će ubijena mala beba, koja se rodila ili se nije rodila, samo govoriti, a njena majka ili otac ubice će poniženo šutjeti!

 

ŠTA DA ČINIMO

Kada bi o ovome raspravljali koliko raspravljamo o sitnicama, dosta bi nevinih života, Allahovom voljom, spasili.

Zato svi krenimo u borbu protiv ovog zla! Svi na razne načine utičimo na ovu temu.

Imami na hutbama, predavanja, pričajmo sa drugima na ovu temu, podijelimo ovaj link na facebooku.

Istražujmo ovu temu. Na Youtube postoje dokumentarci koji govore o ovome. U svijetu postoje pokreti koji se zalažu da se zakonom zabrani abortus. Muslimani treba da imaju takve organizacije. Muslimani trebaju biti u prvim safovima kada je ovo u pitanju! Svaka muslimanska politička partija ima obavezu da u skupštinama predloži i da se programski zalaže za zabranu abortusa!

Pridružimo se toj kampanji u nadi da će nas Allah spasiti Njegove kazne i pomoći ovaj narod, inšaAllah.

Molimo Allaha dž.š. da oprosti nama, našim roditeljima, rodbini i svima koji su učestvovali u diskriminaciji djevojčica.

U mnogim selima ljudi pridaju mnogo veću pažnju ženskoj stoci nego svojim kćerkama. Veću pažnju ukažu kravi ili ovci koja se porađa nego svojoj kćerki koja rađa kćerku!

[1] Kur'an: Takwir,8-9

(Glas islama 272, strana 24, R: Islam Press, A: Z. U.)