STIPENDISTI FAKULTETA ZA ISLAMSKE STUDIJE

Izuzetno sam zahvalan stipenditoru Fakultetu islamskih studija na njihovoj darežljivosti  u pružanju stipendije već dvije godine zaredom.

Kao redovan student FIS-a moj cilj i zadatak je da unaprijedim svoja dosadašnja znanja, kao i da izgradim lične temelje koji će mi osigurati proces cjeloživotnog učenja.

Stipendija mi u tom smislu pomaže da ostvarim svoje ideje kroz program nesebičnog finansiranja i ulaganja u svoj najisplativiji kapital – obrazovni sistem visokoškolskih ustanova.

U mojem interesu, a vjerovatno, i većine studenata ove ustanove, jeste da putem Vašeg nesebičnog davanja dosegnem uzvišeni cilj obrazovanja prožetog u praksi odgoja.

Svojim trudom i zalaganjem potrudit ću se da opravdam svaku Vašu podršku i finansije u vidu stipendija, kao i Vaše povjerenje u naše potencijale i ličnu istrajnost.

S poštovanjem.

 

Dženis Gorčević

 

Jako je bitno biti obrazovan, unapređivati i ulagati u sebe, međutim, Fakultet za islamske studije želi nam pomoći, pa izdvaja sredstva stipendiranja te uveliko olakšava naše školovanje na Fakultetu. Stipendija se ogleda u tome što je plaćena školarina za cijelu godinu.

S poštovanjem:

 

Džemal Jusović

 

U pitanju je velika pomoć i mnogo će olakšati školovanje, ali je i satisfakcija za rad, u smislu da se učenje i znanje ipak isplati, iako to možda tako trenutno ne izgleda u ovoj zemlji, ali FIS nam daje nadu i motivaciju za bolji rad i usavrašavanje. Motivaciju tako što je nam je olakšao naše školovanje plaćanjem školarine. U tom smislu mi dugujemo našem fakultetu, ali za sve postoji otkup, pa i za to. Mi ćemo to učiniti tako što ćemo se pridržavati prvih ajeta u Kur'anu gdje nam Allah dž.š. zapovijeda da učimo i da se bavimo naukom, a ko teži sticanju znanja bliži je Allahovom dž.š. zadovoljstvu.

 

Kemal Toković

 

Studentica sam prve godine na Fakultetu za islamske studije i paralelno studiram bosanski jezik i književnost na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.Pored jezika i književnosti, moja želja još nakon svršetka Medrese jeste izučavanje islamskih nauka čije ostvarenje je omogućila stipendija koju dobijam.
Kroz upoznavanje sa jezikom i literaturom jednog (i ne samo jednog) naroda, dobit ćete i mnogo bolju i širu sliku o njegovoj kulturi i historiji uopće. Studiranje bosanskoga jezika i književnosti i izučavanje islamskih nauka vodi pravilnom razumijevanju vjere, povijesti, pruža još veću mogućnost za očuvanje identiteta muslimanskog naroda i, ako Bog da,  to je znanje koje će nam koristiti na budućem svijetu. Od velikog znanja i velikog bogatstva čovjek nema prave koristi, osim u njegovom dijeljenju. Zato, na kraju, uputila bih najiskrenije zahvale onima koji su pomogli i olakšali moje studiranje islamskih nauka.

 

Ajkuna Zeković

 

Studentica sam prve godine na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru i pored toga studiram engleski jezik i književnost na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Studiranje na FIS-u je donekle bila moja želja koju nisam bila u mogućnosti ostvariti u početku, ali stipendija koju dobijam ispunila je tu želju i olakšala moje studiranje. Znanje koje se stiče na FIS-u nije znanje koje nam koristi samo u ovom životu, već je to znanje koje će nam, ako Bog da, koristiti i na budućem svijetu. Studiranje engleskog jezika i proširivanje znanja o islamu, također, otvara mogućnosti dijeljenja tog znanja drugima koji možda nisu u stanju da saznaju o islamu. Na kraju bih uputila najiskrenije zahvale onima koji su pomogli i olakšali moje studiranje islamskih nauka.

 

Saima Baćićanin