Direktor Medrese dodijelio nagrade najboljim učenicima

U srijedu, 17.01.2018. godine, u prostorijama Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru upriličena je dodjela nagrada učenicima Medrese koji su ostvarili najbolje rezultate na kraju prvog polugodišta.
Svečanosti dodjele nagrada prisustvovao je direktor dr. Rešad ef. Plojović sa pomoćnikom za nastavu Mahmud ef. Zukorlićem, saradnicima i razrednim starješinama, koji su izvršili odabir najboljih učenika iz svojih razreda sa primjernim vladanjem i odličnim uspjehom.
Direktor dr. Plojović je na početku izlaganja kazao da je dodjela nagrada učenicima Medrese na ovaj način novina, sa kojom će se nastaviti i u buduće, jer će učenici koji su ostvarili najbolje rezultate na polugodištu biti najbolji i na kraju godine, kada se broj odličnih učenika značajno uvećava, te zbog svog stalnog zalaganja u ostvarivanju dobrih rezultata zaslužuju da budu nagrađeni za svoj rad i podstaknuti da nastave na isti način kako bi se drugi učenici ugledali na njih.
Takođe, dr. Plojović je naglasio da će Medresa u budućnosti još više pažnje poklanjati dobrim učenicima kroz organiziranje nagradnih naučnih putovanja i izleta, dodatne nastave i slično, kako bi ih motivisala da ustraju u ostvarivanju dobrih rezultata i budu ponos Medrese i Islamske zajednice, ali i ponos svojih roditelja, porodice i šire zajednice.
Ukupan broj nagrađenih učenika iz muške i ženske Medrese je 36, a svim učenicima su obezbijeđene nagrade u vidu korisne islamske literature, kao i novčane nagrade.
Informativna služba Medrese