Mu'temiri obavili umru i izvršili zijarete u Meki

Skupina vjernika iz Sandžaka, mala, ali odabrana, privodi kraju svoj boravak u Časnom gradu Meki, nakon što su prethodno boravili u Medini.
Po dolasku u Meku dočekala ih je berićetna kiša, koja je besprekidno padala nekoliko sati, zbog čega je obavljanje umre odloženo za naredni dan, koje je uz Allahovu pomoć uspješno završeno, a mu'temire je u Meki dočekao i prilikom obavljanja umre predvodio student završne godine postdiplomskih studija u Meki Haris Nuhambašić.
Potom je u subotu, 14.04.2018. godine, nastavljena dodatna aktivnost obilaska znamenitih mjesta za koje su vezani propisi hadža i tom prilikom je obavljena posjeta Arefatu i Brdu milosti, Muzdelifi, Mini, pećine Hira i Sevr, Univerzitetu Ummu-l-Kura u Meki itd., uz prigodna obraćanja vodiča prof. Muhedin ef. Latifovića, te učenje Kur'ana od strane studenta Amara Nuhambašića, čime je upotpunjena slika važnosti ovog Časnog grada i dodatno obogaćeno ovo putovanje, koje se privodi kraju. Među mu'temirima preovladava zadovoljstvo uslovima boravka i radost što im se pružila prilika da borave u Meki u blizini Kabe, obavljaju namaz i druge ibadete, ali i gradu Allahovog Poslanika, te uživaju u svim pomenutim aktivnostima.
Povratak iz Meke planiran je 17. aprila jutarnjim letom, a dolazak u Novi Pazar se očekuje istog dana u večernjim satima.