Učenici Medrese Gazi Isa-beg posjetili Plav i Gusinje

U subotu 14.04.2018. uprava Medrese je organizirala jednodnevni izlet za učenike muške medrese u cilju upoznavanja sa znamenitostima Plava i Gusinja.
Prilikom obilaska znamenitosti Plava domaćin je bio svršenik Medrese, mr. Mersid ef. Halilović koji je musafirima govorio o znamenitostima islamsko-bošnjačke kulture na prostoru ovoga grada. Nakon posjete Plavu, domaćin i musafiri su se uputili ka prelijepom gradu na krajnoj granici Južnog Sandžaka, tj. do Gusinja, gdje ih je dočekao i domaćin bio još jedan od svršenika medrese i imam Nove džamije, Alen ef. Šabović, koji je musafirima pokazao kako se cijeni i poštuje Medresa i nakon 16 godina poslije njenog završetka. Musafiri su klanjali podne i ikindiju u Novoj džamiji, nakon čega se Alen ef. obratio učenicima upoznavši ih sa znamenitostima i historijom Gusinja. Nakon toga domaćin i musafiri su se uputili do vodopada Grlje gdje su ručali i uživali u prirodi Allahove blagodati, te obišli turističku atrakciju Oko Skakavice gdje su mogli vidjeti izviranje vode iz dubine stijene, kao i Ali-pašine izvore.
Učenici su uživali u Plavsko-gusinjskim ljepotama i dobrom gostoprimstvu vrijednih domaćina, na kojem im se najtoplije zahvaljujemo i činimo dovu Allahu da ih obilato nagradi.
Vodiči i pratioci učenika tokom ovog izleta su bili prof. Harun ef. Rebronja i Asmir ef. Crnovršanin.
Informativna služba