Škola Kur'ana Časnog organizirala ekskurziju do Prizrena

Dana 11. 11. 2018. godine, novopazarska odjeljenja Škole Kur'ana Časnog organozovala su edukativno-rekrativnu ekskurziju do grada Prizrena.

Na ovu ekskurziju krenuli su  polaznici Centralnog odjeljenja Škole Kur'ana Časnog u Novom Pazaru, odjeljenja u Muru i Jošanici sa većim brojem pratioca djece, koji su se sa dosta pažnje i odgovornosti brinuli o njima.

Gostima iz Novog Pazara domaćin i vodič, ispred IZ-e u Prizrenu, bio je uvaženi efendija Anel Avdiju, koji je tokom čitavog dana bio na usluzi polaznicima i predstavnicima Škole Kur'ana Časnog.

Ova edukativno-rekreativna ekskurzija sastojala se od obilaska poznatih kulturno-historijskih znamenitosti grada Prizrena, prvenstveno obilaskom Sinan-pašine džamije, Emina-pašine džamije, Bajrakli džamije, prizrenskog hamama, stare čarsije, njenih dućana, kao i posjete seoskom džematu Ljubižda.

Zaista je dan bio prekratak da bi se mogle obići sve ljepote i znamenitosti prekrasnog grada Prizrena.

Zahvaljujući Uzvišenom Allahu dž.š., na prvom mjestu, a zatim nesebičnom trudu vrijednih upošljenika Škole, djeca su se i sa ove eksurzije vratila   zdrava, sretna i zadovoljna noseći sa sobom puno lijepih utisaka i sjećanja.

Koristimo priliku da se najiskrenije zahvalimo IZ-e Prizrena, a posebno njenom predstavniku  Anel efendiji, koji nam je na naljepši način predstavio ljepote Prizrena, koji je odvojio svoje vrijeme da bude sa nama, kao i na tome što je obezbijedio ručak za sve polaznike ove ekskurzije u saradnji sa vrijednim džematom džamije Ljubižda.

Molimo Allaha dž.š.da svakim dobrom nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova prelijepa ekskurzija uspješno realizuje. Amin.