Uprava Medrese upriličila prijem za istaknute učenike

U cetvrtak 27.12.2018. upriličen je prijem za učenike Medrese koji su tokom prvog polugodišta ostvarili posebne rezultate na različitim takmičenjima, predstavljajući svoju školu ili svoja odjeljenja.
Prijemu je pored uprave Medrese predvođene direktorom dr. Rešad ef. Plojovićem prisustvovao predsjednik Mešhata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji je ukazao na važnost vođenja brige Medrese za istaknutim učenicima, jer su oni primjer i dokaz da Medresa daje kvalitetan odgoj i obrazovanje.
Direktor Plojović je predstavio prisutne učenike i rezultate koje su ostvarili. Među učenicima su bili predstavnici Medrese na sportskim i jezičkim međumedresantskim takmičenjima u Bosni, osvajači nagrada na internom takmičenju Medrese iz učenja Kur'ana i Sire (žovotopisa) Allahovog Poslanika, učenici koji su ostvarili poseban rezultat na literarnim i sportskim državnim i međunarodnim takmičenjima, dvije učenice koje su tokom prvog polugodišta okončale hifz Kurana pred svojim muhaffizima, te predstavnici učeničkog lista Softa.
Po završetku prvog polugodiša će biti upriličen susret i dodjela nagrada odličnim učenicima koji su ostvarili najbolji uspjeh i rezultate.
Inf. služba Medrese.