Organiziran kviz općeg znanja za učenike i učenice Medrese

Islamska zajednica u Srbiji i Medresa Gazi Isa-beg organizirali su 12.02.2020. godine kviz općeg znanja za sve učenike i učenice Medrese.
Kvizu je prisustvovao i predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić. U svom obraćanju istakao je da su učenici pokazali visok stepen ozbiljnosti i odgovornosti.
“Želim da vam čestitam. Budite ponosni i ne bi vas bilo sramota bilo gdje da se pojavite, da učestvujete, jer pokazujete ozbiljnost, stabilnost i svakako znanje koje posjedujete. Posebno me raduje da su učenici i učenice naše medrese i dalje bakljonoše srednjoškolskog obrazovanja” – istakao je muftija Dudić.
Uprava Medrese zadovoljna je kako je sve proteklo. Istakli su da je čovjeku naređeno da napreduje, da se usavršava i da uvijek ide prema uzvišenim ciljevima.
“Ovo je metoda vrjednovanja i mi želimo da vrjednujemo po kvalitetu. Društvo, zajednica koja vrjednuje pojedince i pojave po kvalitetu ima svijetlu budućnost. To je ono što smo demonstrirali danas ovdje. Želimo da pošaljemo poruku i ostalim učenicima koji nisu na istom stepenu znanja da je to put kojim trebaju da idu, a također i da pošaljemo poruku našem društvu u cjelosti” – naglasio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.
Nakon dodjele nagrada za prva tri mjesta u takmičenju, Uprava Medrese nagradila je i sve učenike i učenice koji su ostvarili skroz odličan uspjeh u prethodnom polugodištu i prethodnim godinama, kao i one koji nisu napravili nijedan izostanak u prethodnom periodu.
Prvo mjesto osvojila je grupa odjeljenja IIIb-2, drugo mjesto III-2 i treće mjesto IVa.