CHR “Hajrat” donirao kravu porodici Društinac

CHR „Hajrat“ u ovim teškim trenucima pomogao je porodicu Društinac vrijednom donacijom.

Majka koja živi sa čerkom i unukom zahvalna Hajratu, ističući da će im krava koju im je Hajrat donirao biti od velike koristi, te da će moći na lakši način da prehrani porodicu.

„Ja sam danas kod porodice Društinac, ova porodica živi u ovoj trošnoj kući, stara nana koja živi sa ćerkom i unukom do sada nisu imale ni kravu. Ja sam se potrudio ovih dana kada su se meni obratili da im nabavim jendu kravu, evo mi smo je danas nabavili i donijeli. Koristim priliku da se zahvalim jednom anonimnom donatoru koji nije htio da se zna njegovo ime, rekao je, ja to dajem u ime Allaha, neka porodici posluži i neka im bude sa hajrom i srećom.“, kazao Mirsad ef. Bećirović.

„Hvala vam sine, živi bili kad ste se vi na ovo vrijeme sjetili da mi pomognete, Allah da vas nagradi. Mnogo mi je značajno ovo, ja penziju nemam, nemam ništa, čovjek mi je umro prije tri ipo mjeseca, od socijale smo živjeli 12 000, tri moždana udara, četvrti srčani. Ovo će nam mnogo olakšat, ja sam žena bolesna, astmu imam, bolesna sam od strca, operisavana, 75 godina, ja da zaradim ne mogu ništa.“, istakla Džema Društinac.

Nana Džema nije jedina kojoj je pomoć potrebna. CHR “Hajrat” pozvao je sve ljude da se uključe u ovakvim akcijama, kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

   

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA