Muftija Dudić održao hutbu u Tutinu

U Centralnoj džamiji u Tutinu, 25.12.2020. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić održao je hutbu i predvodio džuma namaz.
Govoreći o aktuelnom stanju u kome se uslijed pandemije nalazi cijelo ljudsko društvo, između ostalog, rekao je: „Iskušenja preživljavanja i borbe s nepoznatom bolešću, za koju se još uvijek ne zna pravi lijek, stavila su nas na veliki ispit strpljenja, discipliniranosti i povjerenja: koliko smo spremni zarad sebe i drugih odreći se nekih vlastitih navika i ponašanja, koliko smo riješeni brinuti o drugima, a koliko o sebi.“
Imajući u vidu da je ovih dana veliki broj Sandžaklija došao iz inostranstva u svoj zavičaj, muftija Dudić je istakao ponos sandžačkom dijasporom koja nesebično pomaže projekte Islamske zajednice.
Također, podsjetio je da je Mešihat sa ovom školskom godinom muslimanima Tutinskog medžlisa predao na korištenje objekat Medrese, te naglasio da je ova odgojno-obrazovna ustanova sada njihov emanet koji su dužni čuvati i unapređivati.