Islamska zajednica bogatija za tri nova hafiza

Dana 06.05.2021. godine, nakon podne namaza, u Islamskom centru Gazilar, upriličena je hafiska dova i dodjela hafiznama za tri nova hafiza koji su svoj hifz položili pred Komisijom Mešihata Islamske zajednice.
Novi čuvari Allahove knjige postali su: arh. Anes Šaćirović, Senad ef. Dazdarović i Ajša Mekić, čime se broj hafiza povećao na 23.
Prisutnima se obratio direktor Škole Kur'ana hfz. Irfan ef. Malić, a nakon toga su novi hafizi proučili zadnje tri kur'anske sure, Fatihu i prve ajete sure Bekare.
Hafizname im je uručio predsjednik Mešihata muftija Dudić koji je i uputio korisne savjete novim hafizima, između ostalog, kazavši: „Ova tri hafiza su naučili Kur'an napamet, zatim su preslušani pred svojim muhafizima, a onda svoj hifz položili pred Komisijom, što je jedini ispravan način verificiranja hifza u Islamskoj zajednici, a što govori o uređenosti ove institucije i procedure dobijanja ovog visokog zvanja. Tri nova mlada hafiza su najbolja hedija koju smo kao Zajednica mogli dobiti u najodabranijem mjesecu.“
Priznanja i novčane hedije novim hafizima uručio je i dr. Džemal Muslih, direktor Fondacije „Hifz Časnog Kur'ana“ iz Sarajeva.
Hafisku dovu proučio je rukovodilac Vjersko prosvjetne službe Mešihata dr. Rešad ef. Plojović.