Predsjednik Mešihata sa generalnim sekretarom Rabite

Tokom boravka u Meki radi učešća na konferenciji Muslimanske svjetske lige – Rabite, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 19.03.2024. godine, sastao se sa generalnim sekretarom Rabite Muhammed bin Abdulkerim el-Isaom.

U srdačnom razgovoru bilo je riječi o unapređenju odnosa između Islamske zajednice i Rabite koji su inače na visokom nivou. Tom prilikom, muftija Dudić je istakao da je Rabita kroz povijest uvijek igrala značajnu ulogu u svijetu te da njeno sadašnje rukovodstvo zaslužuje veliku pažnju. Podsjetio je da u svojstvu člana Izvršnog odbora Rabite predsjednik Mešihata predstavlja Islamsku zajednicu i pripadnike islama ovih prostora u Muslimanskoj svjetskoj ligi koja okuplja predstavnike muslimana iz čitavog svijeta.

Generalni sekretar El-Isa istakao je da je uloga Mešihata IZ-e u Srbiji od izuzetnog značaja i da će dati sve od sebe da se pokrenu kapitalni projekti, te da će Mešihat imati podršku Rabite u svom infrastrukturnom jačanju. Ujedno se zahvalio muftiji Dudiću što kroz svoje učešće u radu Rabite daje doprinos razvoju ove najznačajnije organizacije u svijetu za dobrobit pripadnika islama.