Upriličen iftar u Tutinu

 

Dana 08.04.2024. godine, u hotelu El-Halal u Tutinu, upriličen je iftar za džematlije Tutinskog medžlisa u organizaciji Mešihata Islamske zajednice i Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, kojem je prisustvovao predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji dekana FIS-a dr. Envera Omerovića, kao i svi tutinski imami.

Domaćin iftara, glavni imam Medžlisa Tutin Vahjudin ef. Ćosović, obratio se prisutnima, a nakon njega muftija Dudić održao je predavanje o značaju Islamske zajednice za svakog njenog pripadnika i o tome kakva je uloga svakog pojedinca u podizanju naše Zajednice.

Naglasio je da su Mešihat i njegove ustanove naš emanet te da se nama ukazala prilika da ih podižemo i održavamo. Podsjetio je da su naši muslimani kroz povijest bili svjesni svoje vjere te da su čvrsto nosili baklju Šehadeta i nisu poklekli pred mnogim izazovima i iskušenjima.

Danas smo mi također na ispitu kako prenijeti preuzeti emanet na potonje generacije uz dovu Allahu dž.š. da nam ukabuli ibadete, pomogne nas u hairu i onome što vodi Njegovom zadovoljstvu, istakao je predsjednik Mešihata.